Scroll to top
© 2018, Vandytech
Share

9 platforme de e-commerce – locul unde are loc magia

O dată cu dezvoltarea potențialului shoppingului online, posibilitățiile s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie. Atâtea platforme câte nevoi. Una mai bună ca cealaltă. În articolul precedent am descris cele 3 tipuri de categorii de vânzători online, acum vom vorbi despre locul unde se petrece această magie ecommerce. Acestea pot fi împărțite în două categorii în funcție de serviciul pe care îl oferă. Vei vedea despre ce vorbim. Ideea de creare shop online se bazează mult pe alegerea platformei pentru din mai multe motive. E bine să ai în minte finalitatea de creare a magazinului tău online. Să știi cât se poate de exact ce produse sau servicii vrei să oferi, cât de mult vrei să investești în el, de câtă libertate vrei să beneficiezi și multe altele.
Așadar, fără prea mult vorbărie, îți prezentăm lista exhaustivă a acestor platforme magice:

1. 5 platforme de tipul online storefront
Acest tip de platformă îți oferă posibilitatea de a-ți crea magazinul tău de la zero. Este cea mai directă formă de ecommerce. Dacă ai un magazin fizic și ideea de creare shop online îți surâde, una din platformele de mai jos îți vor fi de folos. Nu există o singură platformă cea mai bună, acest lucru depinde foarte mult de ceea ce vrei tu să oferi prin noul tău shop online.
 • Magento – considerată de mulți ca fiind cea mai flexibilă platformă de eCommerce mulțumită particularităților de care dispune. Îți oferă posibilitatea să îți personalizezi websiteul până la ultimul detaliu – înfățișare, tonalitate și funcționalități.
 • Demandware – ce deosebește Demandware de celelalte platforme e faptul că e construită cu ideea de facilitare a procesului de omnichannel și oferă instrumente care facilitează comunicarea dintre online și offline, digital și fizic.
 • Shopify – o opțiune populară printre SMB (small&medium businesses) este folosită în special datorită optimizării ei pentru social media. Utilizată în special de cei care își conduc noul shop online pe Pinterest sau Facebook.
 • WooComerce – o platformă de eCommerce dezvoltată de WordPress. Este recunoscută pentru calitatea ei de a fi foarte developer-friendly oferind o varietate de instrumente de optimizare a website-urilor precum AJAX endpoints și sisteme Webhook. Alături de Magento acestea sunt cele mai populare platforme pentru susținerea unui shop online.
 • BigCommerce – cu ce vine nou această platformă e faptul că îl autorizează pe vânzător să comercializeze direct de pe blog, mail etc. La fel ca Shopify facilitează afacerile susținute pe social media.

Toate aceste variante îți oferă opțiunea de hosting & mentenanță așa că ai cu o grijă în minus dacă te gândești la idea de creare shop online în viitorul apropiat.
2. 4 platforme de tipul online marketplace
Tipul acesta de platformă este diferit de storefront pentru că nu îți oferă posibilitatea să îți personalizezi tu fiecare detaliu. Poți spune că te limitează din acest punct de vedere, însă îți oferă mult mai multă libertate din alte puncte de vedere. O altă deosebire e că un proprietar de marketplace nu deține propriul inventar, ci procesul de comercializare e facilitat de o a treia parte. Platformele acestea pun în contact vânzători și cumpărători pentru a face afaceri împreună. Dacă te-ai gândit la ideea de creare shop online, dar încă nu ai o nișă sau o varietate mai largă de produse, e o variantă bună de început.

 • Amazon – nu cred că e nevoie de descrieri. Tot ce spunem e că în urma ultimelor studii numărul vânzătorilor terți a depășit 2 milioane.
 • eBay – facilitează afacerile de tipul B2B, B2C, C2C și se diferențiază prin faptul că le oferă posibilitatea cumpărătorilor să liciteze prețul unui produs, astfel valorea acestuia să crească peste media pieței.
 • Etsy – o platformă specializată pe comercializarea produselor unicat, vintage sau lucrate manual. Este apreciată pentru sentimentul de apartenență pe care îl simți atât ca vânzător, cât și ca cumpărător.
 • Alibaba – dacă te-ai gândit să investești într-o afacere pe Amazon, această platformă te pune în contact cu distribuitori, printre altele. E foarte potrivită dacă vrei să cumperi produse en gros.

Apreciem că ai avut răbdarea să citești conținutul acestui articol. Vrem să îți oferim o surpriză în semn de mulțumire! Dacă ți-a plăcut să aflii mai multe despre cele 9 tipuri de platforme de ecommerce, sigur îți va plăcea să lucrăm împreună la website-ul tău. Când vine vorba de creare shop online, lasă-ne să ne ocupăm noi de acest proces, în timp ce tu te gândești la cele mai bune metode de a-ți fideliza clienții. La final, îți oferim rezultatul final presărat cu dragoste și servit la cheie.

Related posts

1 comment

 1. Cristina

  Un articol care este de mare folos pentru toti cei care incep o afacere in mediul online.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *