Scroll to top
© 2018, Vandytech
Share

14,5 statistici care dovedesc că e timpul să te apuci de ecommerce

Toată lumea asta virtuală se lasă cât se poate de purtată de diversele valuri ale diverselor trenduri. Fie că e social media sau memes, o dată ce ai prins ritmul, ține-te bine! Ești într-un rollercoaster.

 

Pe lângă faptul că e devenit un trend, toată ideea de creare magazin online e o nouă lume în toată puterea cuvântului. Informații, sisteme, rețele noi – toate ca să sprijine cea mai nouă modă în universul cumpărăturilor. Știm cât de importante sunt numerele în ceea ce înseamnă gestionarea unei afaceri, dar mai important în luarea unor decizii. Exact de aceea am pregătit o listă de 14,5 statistici care cu siguranță îți vor demonstra ce ai de pierdut dacă nu te alături. Vei afla la finalul articolului de ce sunt 14,5.

 

1. O întârziere și de 1 secundă în viteza de încărcare a paginii te poate costa 7% din rata de conversie
Atenția consumatorului e în continuă scădere, mulțumită sau nu avalanșei de informații și afaceri. Dacă website-ului tău îi ia mai mult de 0.05 secunde să se încarce, riști 2 lucruri vitale: (1) să nu ajungi pe prima pagină Google indiferent de optimizarea site-ului și (2) riști să pierzi un client interesat. Așa că nițică grijă la detaliile acestea minore.

 

2. Utilizarea videoclipurilor pentru produse poate crește achizițiile cu un impresionant 144%
Clientul are nevoie de cât mai multe dovezi că produsul tău este bun și se încadrează în nevoile lui. Având în vedere că lipsește contactul fizic cu desăvârșire, oferă cât mai mult conținut vizual vizitatorului. Videoclipurile în care să le explici cum se instalează, folosește etc îți vor propulsa vânzările mai mult decât te-ai aștepta vreodată.

 

3. 47,3% din populația lumii cumpără online în 2018
Aproape jumătate din populație alege să cumpere online în ultima vreme. Gândește-te doar ce procent de prospecți poți să ratezi dacă alegi să nu te adaptezi nevoilor clientului și schimbărilor.

 

4. Până în 2040, se crede că 95% din achiziții vor fi facilitate de eCommerce
Are rost să spunem mai mult de atât? Numerele nu mint niciodată.

 

5. 1/4 persoane va continua să cumpere online cel puțin 1 / săptămână
Confortul tot timpul a fost una din motivele principale care ne-au ghidat să facem anumite alegeri. Mulțumită tehnologiei și internetului acum nu mai e necesar să ne deplasăm la destinația magazinului fizic.

 

6. 71% dintre cumpărători cred că vor obține o ofertă mai bună online decât în magazin
Tendința cumpărătorului e aceea de a crede că dacă cumpără online, va obține o ofertă mult mai bună. Probabil pentru că se simte mult mai în control când are toate informațiile la îndemână printr-un simplu click.

 

7. 47% din toate comenzile online includ transport gratuit
Aproape jumătate din toate cumpărăturile efectuate online se datorează transportului gratuit. Retailerii și-au dat seama că transportul și costurile aferente acestuia reprezintă un impediment în ceea ce înseamnă creșterea vânzărilor.

 

8. Clienții online vor cheltui 30% mai mult pe comandă atunci când este inclus transportul gratuit.
Când știi că nu mai e nevoie să plătești transportul, parcă te simți mai euforic și motivat să investești într-un al doilea sau al treilea șamd produs.

 

9. 80% din populația online a cumpărat ceva folosind internetul, 50% din populația online a cumpărat de mai multe ori
Curând nu va mai exista o persoană care să nu fi comandat ceva prin intermediul internetului. Conceptul de creare magazin online va deveni o normă.

 

10. 28% din micile întreprinderi din S.U.A. își vând produsele online
Continuă să trăiască în zona de confort care le oferă ceva sigur și nu îi lasă să ajungă la adevăratul lor potențial.

 

11. 74% dintre afacerile mici nu se promovează online și nici măcar nu au un website optimizat pentru un magazin online
Concurența e încă în urmă, credem că ăsta e un semn 🙂

 

12. 71% dintre consumatorii care au avut parte de o bună experiență de social media vor recomanda afacerea și altora
Social media e peste tot și se întâmplă să aibă un impact chiar remarcabil. Acum e atât de ușor să îți promovezi afacerea, însă cu toate astea e cu două tăișuri. Ai grijă la mesajul pe care îl transmiți pentru că circulă mai repede ca vântul și cum poți foarte ușor să te ridici mulțumită social media, la fel de ușor poți să și cazi.

 

13. Vânzările electronice au ajuns la 2,774 miliarde de dolari în 2018
Piața de desfacere este foarte ofertantă, iar tu ai tot ce ai nevoie să te apuci serios de treabă cât mai repede.

 

14. 89% dintre consumatori au încetat să mai cumpere de un la un magazin online care le-a oferit servicii slabe de customer care
Un serviciu puternic de customer care este secretul unei afaceri de succes. Cu toate acestea multe afaceri ignoră acest aspect și nu-i acordă atenția cuvenită. Ce-ai zice dacă ai gândi fix pe dos, după cum zice Paul Arden, și ai alege să faci din customer care centrul atenției tale.

 

14,5. Toate motivele de mai sus + citatul lui Benjamin Mee
”Ai nevoie de 20 de secunde de curaj nebunesc. Literalmente, doar 20 de secunde de vitejie stânjenitoare. Și îți promit, doar lucruri mărețe vor ieși de acolo.”

 

Pentru că ai avut determinarea și răbdarea să citești un articol de +1000 de cuvinte, vrem să îți oferim o surpriză! Dacă ți-a făcut plăcere să descoperi 14.5 dintre infinitele statistici care îți dovedesc că e timpul să-ți scalezi afacerea prin ecommerce, sigur îți va plăcea să colaborezi cu noi. Când vine vorba de creare magazin online, lasă-ne să ne ocupăm noi de acest proces, în timp ce tu te gândești la cele mai bune metode de a asigura încrederea clienților tăi. La final, îți oferim rezultatul final presărat cu dragoste și servit la cheie.
Vă prezentăm mai jos infographic-ul cu datele statistice prezentate in articolul de față:

Related posts

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *