Scroll to top
© 2018, Vandytech
Share

Creare shop online: 3 categorii de vânzători ce folosesc ecommerce

11 August 1994. Philadelphia, New York, USA. Phil Brandenberger. Prima tranzacție online efectuată vreodată. Și știi pe ce? Pe noul album de atunci al lui Sting ”Ten Summoners’ Tales” pentru doar $12.48 plus transport. Poate nouă ni se pare ridicol acum să ținem minte un asemenea eveniment, dar pentru vremea aceea a fost pentru prima dată când s-a folosit această tehnologie.
Acum că am făcut un super scurt istoric, să începem cu începutul. Cu ce se mănâncă conceptul de ecommerce? Ei bine, electronic commerce poate sună mai cunoscut. E pur și simplu procesul de cumpărare/vânzare online. Așa că dacă te-ai gândit vreodată la ideea de creare shop online, e un început bun să citești acest articol.
Sunt multe categorii de vânzători: în funcție de platforma folosită, de părțile cu care tranzacționează sau în funcție de produsul/serviciul pe care îl folosesc. În articolul de astăzi îți vom povesti despre cea de a treia categorie, astfel sunt: vânzători de produse fizice, digitale sau servicii.

1. Vânzători de produse fizice
Dacă ai un magazin fizic și vrei să îți crești numărul de vânzări sau să oferi o nouă dimensiune afacerii tale ideea de creare magazin online este ceea ce cauți. Sau dacă pur și simplu vrei să începi o nouă afacere și vrei să te bazezi doar pe puterea internetului, din nou este una din variante. Un magazin online de produse fizice comercializează orice de la produse de îmbrăcăminte, accesori, electrice și electrocasnice etc, acestea fiind doar câteva dintre categoriile cele mai mari. O dată ce tranzacția e completă clientul fie primește coletul direct acasă, fie se deplasează la una din locațiile disponibile și îl ridică personal. În ultima vreme vânzătorii de produse fizice care au atât magazin online cât și fizic, aleg această variantă. De ce? Pentru că s-a dezvoltat un nou concept numit omnichannel care aparent e cât de poate de eficient în atragerea clienților.

2. Vânzători de produse digitale
Produse digitale, oare ce mai sunt și astea? Ecommerce este cât se poate de digital, e și normal ca antreprenorii să profite de acest lucru și să comercializeze produse digitale. Acest lucru înseamnă orice fel de aplicație pe care o folosim, ebooks, cursuri online, softwares, elemente grafice etc. Udemy sau Teachable sunt două platforme care pun la dispoziție asemenea produse. Evernote e o aplicație disponibilă în variantă desktop sau mobil. Slack la fel. Ideea e că dragul consumator să aibă posibilitatea de a comanda produsul din confortul propriei case, mașini etc. Ai înțeles unde vrem să batem.

3. Vânzători de servicii
Ce facem noi, mai exact. Îți oferim servicii de optimizare și creare shop online, creare, optimizare, mentenanță și hosting website printre altele. Sunt diverse categorii de servicii pe care le poți vinde sau achiziționa online. Fiverr sau Upwork sunt două platforme care oferă posibilitatea intrării în contact cu diverși freelanceri care oferă servicii contra cost. Așa că dacă vrei un copywriter care să-ți scrie vreo 20 de articole pe lună și nu ai găsit pe cineva la tine în oraș, aruncă un ochi pe cele 2 platforme și cu siguranță vei găsi ce ai nevoie.

Te-ai decis? Ce fel de vânzător vrei să fii? Ai un magazin fizic deja și această decizie e cât se poate de naturală? Ai niște cunoștințe într-un domeniu și te gândeai cum să le transformi într-o sursă de venit? Ei bine toate răspunsurile tale își vor găsi răspunsul curând.
Te apreciem și îți mulțumim că ai avut determinarea și răbdarea să citești acest articol. Tocmai de aceea vrem să îți oferim o surpriză! Dacă ți-a plăcut să citești despre cele 3 categorii de vânzători online, sigur îți va plăcea să lucrăm împreună la website-ul tău. Când vine vorba de creare magazin online, lasă-ne să ne ocupăm noi de acest proces, în timp ce tu te gândești la cele mai bune metode de a-ți fideliza clienții. La final, îți oferim rezultatul final presărat cu dragoste și servit la cheie.

Related posts

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *